MENU
×
Responsive Menu Clicked Image

Naravno in Organsko

Ali naj izberem običajno ali naravno in organsko kozmetiko
za mojega otroka?

Naši otroci so izpostavljeni širokemu naboru različnih snovi in izdelkov, katerih dolgoročni učinki še niso v celoti znani. Otroška koža je kar petkrat tanjša od kože odraslega in je tako še bolj dovzetna za razne težave, ki jih povzročajo vprašljive sestavine običajnih izdelkov za nego kože.

raksi 

Različni simboli v obliki rastlin, promocijska uporaba oznak naravno ali celo organsko, na žalost ne predstavljajo nikakršnega zagotovila, da je izdelek varen za uporabo ali dober za vašega otroka. Še manj pa zagotovilo, da le-ta ne vsebuje škodljivih snovi. Tudi visoki % naravnih in organskih sestavin sami po sebi ne zagotavljajo, da je izdelek kar se le da varen. Najpomembnejše je, da se zavedamo česa izdelki NE SMEJO vsebovati.

Ali moramo postati zasebni detektivi, da spoznamo kaj je resnično dobro za naše otroke?
Morda bi bilo zanimivo, zagotovo pa bi na tej poti potrebovali ogromno časa.

Sophie la girafe Baby je to naredila za vas, saj vsi izdelki zadostujejo standardom strogega certifikata Ecocert.

Logo_ECOCERT_02

Linija izdelkov Sophie la girafe NE VSEBUJE nič od naštetega:

GSO - Gensko spremenjenih organizmov, nano delcev, sintetičnih dišav in barvil, živalskih sestavin, lanolina, ftalatov, parabenov, klora, natrijevega lauril sulfata, MIT, triklosana, propilen glikola, benzobarbitala, phenoxiethenola ali petrokemikalij.

V naših proizvodih ne uporabljamo ničesar živalskega izvora, s čimer zadostujemo izjemno strogim standardom, celo tistim, ki nasprotujejo krutemu načinu pridobivanja sestavin (cruelty-free) – kot so lanolin, čebelji vosek in podobno.
Celotna linija izdelkov Sophie la girafe je 100% veganska.

Naši izdelki vsebujejo minimalno 99,4% naravnih sestavin
– preostala vsebina vsebuje samo sintetične substance, ki so odobrene in skladne z Ecocert standarda.