MENU
×
Responsive Menu Clicked Image

DEJSTVA

Tukaj najdete pogosta vprašanja, ki jih bomo redno dopolnjevali.
Pošljite nam tudi svoja vprašanja, podatke najdete med kontakti.
Naša ekipa vam bo z veseljem odgovorila!

Prosimo zavedajte se, da vsak otrok predstavlja individualen primer, tako da se obrnite na svojo porodno babico, center za materinstvo in zdravnike, v primeru, ki se nanaša točno na vašo trenutno situacijo.
Naši nasveti so splošni, nega kože in skrb za otroka pa je vedno odgovornost njihovih staršev.
Kliknite vprašanje, da boste videli odgovor.

 

V: Kako se naravni izdelki za nego kože razlikujejo od navadnih?

O: Glavna značilnost, ki razlikuje naravne izdelke od ostalih, je izbor njihovih sestavin. Mnogo navadnih izdelkov za nego kože vsebuje vprašljive, umetno pridobljene sintetične sestavine, katerih dolgorčni učinek uporabe ni povsem znan. Ker je koža dojenčka trikrat do petkrat tanjša od kože odraslega, njena struktura pa drugačna, so otroci bolj dovzetni za potencialne težave, ki jih povzročajo takšne škodljive snovi. Pri naravnih izdelkih so sestavine v večini naravnega izvora. Sestavine izdelkov Sophie la girafe so najmanj 99,4% naravne.

 

V: Kaj je razlika med certificirano naravno in certificirano organsko kozmetiko?

O: Če je izdelek označen s simbolom organsko (potrjeno s strani certifikata), to pomeni, da je določen procent sestavin pridobljen z organskim načinom kmetovanja. Obe oznaki izdelkov pomenita njihov naraven izvor. 

 

V: Kdaj sem lahko prepričan, da so izdelki za nego kože, ki jih uporabljam naravni in varni za uporabo?

O: Najhitreje lahko to ugotovite, če preverite ali ima izdelek ustrezen certifikat. Certifikati so osnovani na zelo strogih kriterijih in predstavljajo najbolj očitno sredstvo za identifikacijo varnih, naravnih in organskih izdelkov. Izdelki, ki nosijo oznako Ecocert, niso deležni le strogih meril glede sestavin in sestave izdelka, so tudi zavezani k etičnemu in okolju prijaznemu ravnanju med proizvodnim procesom.

 

V: Kako so sestavine v izdelkih Sophie la girafe Baby izbrane?

O: Vsak razvoj izdelka se v našem podjetju prične z vprašanjem, kaj pravzaprav potrebujejo novorojenčki in otroci. Mi smo združili tradicijo, znanje in izkušnje celotnega sveta, da lahko v naših izdelkih za nego kože ponudimo le najboljše. Izbrali smo samo visoko kvalitetne, nežne sestavine, kot so organski beli čaj, organska sivkina voda, organsko jojoba olje, ki krepijo, negujejo in pomirjajo občutljivo otroško kožo, saj je le-ta pogosto najbolj občutljiva. Pri proizvodnji ne uporabljamo nobenih alergenih sestavin.

 

V: Ali izdelki Sophie la girafe Baby vsebujejo konzervanse?

O: V naših izdelkih ne uporabljamo nobenih škodljivih sintetičnih konzervansov, le sestavine, ki jih dovoljujejo strogi kriteriji certifikata Ecocert. Izdelkom zagotavljamo njihovo učinkovitost z naravnimi konzervansi kot so nordijske borovnice, ki so učinkovit naravni antioksidant. Z našimi tubami in flaškami, njihova vsebina nima veliko direktnega stika z zrakom, kar pomaga ohranjati svežino vsebine vse do roka uporabe, odtisnjenega na embalaži.

 

V: Ali lahko izdelki za nego kože povzročijo razdraženost in alergije pri otrocih?

O: Kot je značilno tudi za odrasle, so nekateri otroci bolj občutljivi od ostalih. Čistila, novodobna hrana, materiali oblačil, barvila, skoraj vse lahko povzroči draženje. Tudi kože. Težave pri stiku s kožo delimo na dve skupini: draženje in alergije. Draženje kože se lahko pojavi pri vsakemu, kot na primer srbečica, neprijetnost ali pordelost. Takšne težave lahko hitro izginejo ali pa traja kar nekaj časa, da se rane zacelijo. Na drugi strani pa alergije povzročene zaradi alergijskih reakcij določenih sestavin, povzročajo težave nekomu, ki ima takšno alergijo. To zadeva imunski sistem in njegov odziv na določene sestavine.
Če se vašemu otroku pogosto kažejo simptomi (izpuščaji ipd.) od uporabe istega izdelka, potem je morda prisotna alergija na določeno sestavino v izdelku. Običajno so takšne sestavine umetne dišave, barvila, snovi na osnovi formaldehida, konzervansi in podobno.
Celo nekatere naravne substance nosijo oznako - alergeno.
Sophie la girafe Cosmetics ne vsebuje nobene od splošno znanih naravnih sestavin, ki lahko povzročijo alergije.

 

V: Moj otrok ima izrazito občutljivo kožo. So izdelki Sophie la girafe Baby primerni za njega?

O: Vsak izmed nas je nekaj posebnega. Tudi kar zadeva nego kože. Tako na žalost ne moremo 100% zagotavljati in obljubljati, da bo izdelek za vas primeren. Kljub temu, pa lahko izpostavimo, da imamo ogromno povratnih informacij glede otrok z občutljivo kožo, dojenčkov vseh starosti, otrok in staršev z dermatitisom ali ekcemi.

V kolikor niste prepričani, vas prosimo, da izdelek najprej preizkusite na otrokovi podlahti – in v kolikor ne boste zaznali nobenih nevšečnosti (rdečice) v intervalu 48 ur, potem je izdelek varen za uporabo. Več kot zadovoljni bomo, če nam boste poročali o svoji izkušnji s Sophie la girafe Baby izdelki. Prosimo vas, da svoje znanje delite tudi z ostalimi starši, ki se znajdejo v podobnih situacijah – v našem zavihku Mnenja uporabnikov.

Prosimo vas upoštevajte, da na primer rast zobkov, nova hrana, materino mleko in ostale snovi ravno tako povzročijo nevšečnosti pri otroku, seveda tudi na njegovi koži v obliki rdečice, srbečice in podobno.

Test na otrokovi podlahti lahko pomaga odkriti vzrok težav lokalno.

 

V: Kako so izdelki Sophie la girafe Baby testirani glede varnosti?

O: Smo zelo strogi glede kvalitete naših izdelkov.
Vsi naši izdelki izpolnjujejo zahtevne EU standard za nego otroške kože.
Izdelki so dermatološko testirani in tako primerni tudi za občutljivo kožo dojenčkov.

 

V: Moj dojenček ima vnet in rdeč plenični predel. Kaj lahko naredim?

O: Občutljiva dojenčkova koža se lahko hitro razdraži. Pleničke, oblačila in celo razližne škodljive kemikalije, ki jih najdemo v velikem številu izdelkov za nego otrok lahko povzročijo rdečico, pekoč občutek in izpuščaje. Draženje kože je lahko še bolj izrazito pod vlažnimi in toplimi pogoji. Zagotovite, da bo koža vašega otroka, vključno s pleničnim predelom, nežno očiščena in v celoti suha. Nanesite majhno količino Sophie la girafe zaščitne kreme in jo nežno vtrite na očiščeno in osušeno kožo, večkrat dnevno.

Ko srbečica preneha, nato uporabljate Sophie la girafe Baby losjon za telo za ohranitev dobrega stanja kože. Ne pozabite uporabljati nežnega čistilnega sredstva tudi pri kopanju.

 

V: Katere izdelke naj uporabljam med in po kopanju svojega otroka?

O: Otroci obožujejo trenutke, ki jih lahko preživijo v kadi polni pene. Pomembno je, da pri tem ohranimo in zaščitimo njihovo naravno odpornost z nežnim čistilnim sredstvom, ki ne ogroža naravne zaščite kože. Sophie la girafe Baby Bubble Bath ustvari dolgo trajajočo, bogato peno, ki je izjema med takšnimi naravnimi izdelki brez škodljivih snovi. Ob kopanju lahko uporabite tudi Sophie la girafe Baby Hair & Body Wash. Oba izdelka sta blaga in nežna, ter izjemno hranljiva. Šampon lahko uporabljajo tudi odrasli, kot gel za tuširanje.

Med kopanjem, vedno uporabite mlačno vodo, s približno 37C. Po končanem kopanju lahko dodatno navlažite in nahranite kožo otroka z Sophie la girafe Baby Body Lotion. Za hiter nanos losjona nanesete manjšo količino le-tega na vaše dlani, jih nežno podrgnite skupaj, da je losjon enakomerno razporejen in dlani nato položite na kožo vašega otroka. Tako to gre! Koža je navlažena!

 

V: Ali so izdelki primerni za vegane?

O: Vsi izdelki Sophie la girafe Baby so primerni za vegane.

Uporabljamo le sestavine, ki so pridobljene brez krutosti (cruelty-free) – zato v naših izdelkih ne boste našli sestavin kot so lanolin, čebelji vosek in podobno.

 

V: Zakaj je koža otroka bolj suha pozimi, v primerjavi s poletjem? Kako naj poskrbim za suho kožo mojega dveletnika?

O: V zimskem času je zunanji zrak mrzel in manj vlažen kot poleti, medtem ko je zrak v stanovanjih zaradi ogrevanja celo izsušen. Vse to močno vpliva na ravnovesje vlage na naši koži. Vlažnost izhlapeva hitreje! Prav zaradi tega, ljudje ponavadi potrebujemo dodatno nego kože, ki temelji na oskrbovanju z vlago.

Lahko uporabite Sophie la girafe Baby Body Lotion in s tem preprečite izsušenost kože. V primeru, da je vaša koža izredno izsušena in luskasta, pa ji lahko privoščite poseben tretma s Sophie la girafe Baby Oil in nato nanesete še plast Sophie la girafe Baby Body Lotion.

Temu pravimo Otroško razvajanje VIP – tretma a´la Sophie domači Spa!

Za izjemno suho, rdečo in srbečo kožo priporočamo uporabo Sophie la girafe Baby Sos Creme.

Vsebuje čarobne sestavine, kot so beli čaj, sivka, timijan ipd.. Poleg tega odlično pomirja in krepi kožo pri vremenskih vplivih in okrog pleničnega predela. Resnično mu lahko rečemo kar milijon v1 izdelek.

 

V: Naravnost obožujem blag vonj izdelkov Sophie la girafe Baby, toda slišala sem, da dišave niso primerne za majhne otroke. Je to res?

O: Blag in nežen vonj v naših izdelkih je popolnoma naraven in ne vsebuje nobenih alergenih sestavin. Dišave, ki vsebujejo alergene snovi, bodisi umetne ali naravne, niso primerne za majhne otroke z alergijami. V našem podjetju ne uporabljamo nobenih alergenih sestavin, umetnih dišav, močnih eteričnih olj ali parfumov, in prav zaradi tega se naši izdelki izjemno dobro prenašajo. Pogosto ravno umetni parfumi in alergene dišave, ki jih uporabljajo v običajnih in/ali naravnih izdelkih, povzročajo kožne reakcije pri majhnih in občutljivih otrocih. Po drugi strani pa lahko opazimo veliko izdelkov, z oznako brez parfuma, pa vendar le-ti vsebujejo druge alergene in škodljive substance. Samo po lepem vonju ne moremo ugotoviti ali bo izdelek primeren za otroka z alergijami. Preveriti je potrebno vse sestavine posameznega izdelka. Če na seznamu najdemo sestavino na katero ima nekdo alergijo, potem je ne bi smeli uporabljati.

Vonjati ali ne?
Ste vedeli, da nekateri izdelki, ki ˝ne dišijo˝, morda vsebujejo sestavine, ki so lahko še bolj škodljive kot tiste, ki ustvarjajo močne vonjave? Celo nekateri običajni šamponi, ki ne povzročajo solzic pri pranju, lahko vsebujejo snovi, ki se prilagodijo draženju oči, tako da ne povzročijo joka med šamponiranjem malih otrok. To nas odvrne od dejstva, da so dražeče sestavine tukaj še vedno prisotne. Oko je pretentano, saj enostavno tega ne prepozna, naravni mehanizem joka pa preprečen. To pa je pretkano, kajne?
Nič podobnega ni uporabljeno v Sophie la girafe Cosmetics izdelkih.

 

V: Zakaj naj uporabljam ločeni kremi za obraz in za telo? Ali ne morem uporabljati le Sophie la girafe Baby Body Lotion ki je izjemno negovalen in ima bogato sestavo?

O: Koža je na različnih delih našega telesa drugačna. Enako velja pri otrocih. Posledično so tudi potrebe kože na različnih predelih drugačne. Torej sestavine izdelkov za obraz in za telo so običajno različne. Oziroma, pravilno bi bilo tako! Naš cilj je podati najboljše rezultate z minimalnim naporom znotraj naših izdelkov.
Za otroke se trudimo, da njihovi koži zagotovimo zaščito in podporo njenih življenjskih funkcij. Tako ohranimo njeno prožnost in dober občutek.
Otroškim losjonom za telo in oljem lahko dodamo varne, a učinkovite sestavine kot so eterična olja primerna za otroke. Takšna eterična olja niso primerna za uporabo na predelu okrog oči – saj obstaja možnost, da pridejo v stik z očmi ali bi s svojim izhlapevanjem dražili oči.
Sophie la girafe Baby Face Cream ne vsebuje nobenih sestavin, ki ne bi bile v skladu z nežno kožo na obrazu. Vse sestavine so v dobro premišljenem razmerju, ki doprinaša koži le največ. In pri tem ne dražijo oči.
Sophie la girafe Baby Body Lotion je izjemno bogat, se hitro vpija in vsebuje hranljivo karitejevo maslo. Ne vsebuje močnih eteričnih olj in ga zato lahko uporabljate, v kolikor bi to potrebovali, tudi na obrazu vašega otroka.

Vendar za najboljšo nego in najboljše rezultate, z manjšo porabo, prosimo da za vsakodnevno nego vseeno uporabite Sophie la girafe Baby Face Cream. Nudi namreč najboljšo podporo otroški koži na obrazu 24/7.

 

V: Opazila sem, da v vašiji liniji izdelkov nimate kreme za plenični predel, oziroma cinkove kreme. Zakaj? Kateri izdelek naj torej uporabljam?

O: Verjamemo, da je najboljša nega za plenični predel, čistoča z nežnimi sredstvi za čiščenje, kot tudi ohranjanje suhosti. Vendar vlažnost in toplota lahko povzročita nastanek mikrobov, zato je pomembno zaščiti kožo pred zunanjo mokroto in ji hkrati omogočiti, da prosto diha.

Sophie la girafe Baby Body Lotion lahko predstavlja zadostno nego za plenični predel, če je le ta v dobri formi. Nanesite in nežno vtrite losjon na predelu okrog ritke, ne pa tudi na kožne gube.

Če plenični predel vašega malčka hitro postane razdražen, poskusite s Sophie la girafe Baby Sos Creme, ki nudi dodatno zaščito in pomiritev kože. Ne vsebuje cinka, vsebuje pa titanov dioksid. Podoben mineral, ki prav tako ščiti in pomirja. Smo mnenja, da ima titanov dioksid boljše lastnosti.

Nanesite manjšo količino kreme na predel ritke. Pametno je, da lahko kremo za plenični predel uporabljate tudi pri ostalih manjših kožnih težavah in spodbujanju celjenja kože. Dobro deluje tudi kot krema za gibanje na prostem.

Ne priporočamo uporabe kreme na kožnih gubah, saj je to najbolj vlažen predel, ki ne diha. Priporočljiva je zračna kopel, kar se le da pogosto. Naj otrok leži na tleh, na čisti brisački, v toplem prijetnem prostoru kar nekaj minut.

 

V: Naše zime so ekstremno mrzle, dosežejo celo -25C in so pogosto vetrovne. Mislite, da uporaba losjona za telo Sophie la girafe Baby zadostuje za naše otroke v takšnih razmerah?

O, to pa je mrzlo! Izdelke za nego kože je vedno potrebno tretirati glede na individualni primer, saj vam ne moremo podati 100% odgovora, ne da bi videli otroka in njegove kože. Verjamemo, da je najpomembnejše uporabljati kar se le da nežna čistilna sredstva, ki ne bodo odstranila naravne zaščite na koži. V kolikor redno skrbite za nego kože, bi morda zadostovala že uporaba losjona za telo.

 

V: Kako dober je Sophie la girafe Baby Body Lotion v toplih in vlažnih razmerah?

O: Sophie la girafe Baby Body Lotion je zelo bogat, kljub temu da se v kožo vpije zelo dobro. Razvili smo ga, da bi koži nudil zaščito, ustvaril tanek sloj na koži novorojenčka, ohranjal naravno vlažnost, preprečeval izhlapevanje vlage in se branil pred zunanjimi agresivnimi snovmi. Kljub temu, da je ozračje vlažno, pa koža novorojenčkov še ni razvita do popolnosti. Dober losjon s podpornimi sestavinami je zato več kot potreben.

Ko so zunanje razmere tople in vlažne priporočamo nanos vseh krem 30 minut preden se dejansko odpravimo ven. Nobena od naših krem pa ne zagotavlja zaščite pred soncem. Trenutno razvijamo prav takšno, ki bo nudila dodatno zaščito pred soncem. Dojenčki in majhni otroci bi se morali vedno izogibati direktnemu soncu. V kolikor to ni mogoče, je dojenčke potrebno zaščititi z oblačili, kapico, sončnimi očali – krema za zaščito pred soncem pa naj predstavlja zadnji, vendar pomemben korak popolne zaščite.

 

V: Kako lahko očistim dojenčkovo ritko, brez uporabe vode?

O: Ne skrbite, kmalu vam bomo lahko ponudili tudi Sophie la girafe Baby Cleansing Water in Sophie la girafe Baby Whipes, da so vsi naši izdelki 100% popolni, zato našemu razvoju posameznega izdelka posvečamo ogromno pozornosti.

Medtem lahko za občasno čiščenje kože preizkusite super razkošno Sophie la girafe večnamensko olje. Ne predstavlja le otroškega olja za masažo in vlaženje kože, deluje kot nežen in skrben čistilec kože telesa. Za obraz priporočamo oljnato čiščenje le, ko je bil kemični svinčnik prekomerno uporabljen

Upoštevajte vse koristi, ki jih prinaša naše čudovito Sophie la girafe večnamensko olje: Čisti ritko, vlaži kožo, ter prepreči izsušenost pri kopanju. Tudi mamica in očka ga lahko uporabljata za masažo. Predvsem pa ga uporabljajte za kvalitetne trenutke, ki jih preživite s svojim otrokom. Sprostite se z nežno masažo. Uporabite nežne, počasne gibe, ki naj vedno potekajo v smeri srca. Nobenih potrebnih znanj ne potrebujete. Toplina je tisto kar zares šteje.

Za zgornji del trebuščka lahko preizkusite masažo Sonce&Luna. Z njo lahko pomagate celo pri blagih simptomih kolikov.

 

V: Vaši izdelki so mi resnično všeč. Prav tako njihov vonj. Me pa skrbi, če bom lahko uporabljala vaše izdelke, saj ima moja hčerka (3 leta) alergijo na linalool, ki ga najdemo v številnih izdelkih in dišavah.

O: Sami smo mnenja, da nihče ne more 100% zagotoviti, da bo izdelek popolnoma odgovarjal nekemu posamezniku. Vsi smo individualna bitja. Toda lahko rečemo, da se naši izdelki dobro prenašajo celo pri otrocih z izjemno občutljivo kožo. In izdelki Sophie la girafe Baby ne vsebujejo nobenih alergenih sestavin. Niti alergenih dišav, kot je na primer linalool, ki ste ga omenili. Prosimo, preizkusite naše izdelke, veseli bomo vaše povratne informacije!

Resnično blaga aroma naravnih sestavin je pridobljena brez močnih, neprimernih eteričnih olj. Ne uporabljamo niti surovin, ki so splošno znane, da dražijo kožo ali sprožijo različne kožne reakcije.

 

V: Kateri izdelek je najbolj primeren za otroške rokice?

O: Sophie la girafe Baby Face Cream je dovolj vlažilna tudi za kožo na rokah. Nanesite manjšo količino na zadnjo stran rokic otroka. Ne pozabite poskrbeti za nego rokic tudi takrat, ko uporabljate Sophie la girafe Baby Oil ali Sophie la girafe Baby BodyLotion na drugih delih telesa.